Azt írták: a késő délutáni extra szonda adatai szerint bár továbbra is alacsonyabb a hőmérséklet az előre jelzettnél, már a légkör alsó szintjeinek hidegebb részein is fagypont környékén van, és további enyhülés várható.

Hirdetés

Egyre inkább az eső a jellemző az ónos eső helyett a főváros térségében, a budai hegyekben azonban további ónos eső hullhat a következő egy-három órában – tették hozzá.

Harmadfokú riasztást adtak ki az Északi-középhegység és Pest vármegye egyes részeire

Tartós, több órás ónos eső veszélye miatt a legmagasabb, harmadfokú (piros) riasztást adta ki az Északi-középhegység egyes részeire és Pest vármegye északkeleti járásaira az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtök este.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésben azt írták, az Északi-középhegységben és tágabb térségében az esti órákban egyre nagyobb területen vált intenzív ónos esőbe a csapadék. Pest vármegye északkeleti területein, Nógrádban, a Mátra és a Bükk térségében 5 millimétert meghaladó ónos eső valószínű, de tágabb térségükben is számottevő mennyiségre lehet számítani.

Az ónos csapadék intenzitása a késő esti óráktól kezd csökkenni, ezzel együtt fokozatosan mérséklődik a területi kiterjedése is – írták.

A meteorológiai szolgálat Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád és Pest vármegye egyes járásaira adta ki a legmagasabb fokú riasztást a tartós ónos eső veszélye miatt.

Korábban írtuk