Aradszki András (KDNP) elmondta: az Európai Bizottság jelenlegi elnöke, Ursula von der Leyen szerint Ukrajna és „a messziről jött emberek” mindenek felett állnak, az európai emberek csak utánuk. Ez a véleménye az Európai Parlament (EP) többségének is – jegyezte meg.

Hirdetés

Egyedül Magyarország az, amely következetesen kiáll a keresztény, nemzetállamokra épülő Európát a megsemmisülés irányába hajszoló brüsszeli fősodorral szemben – hangsúlyozta.

Brüsszel máig tárt karokkal fogadja a migránsokat, a „legújabb őrület” pedig a közös ukrajnai békemisszió – nehezményezte, kiemelve: Brüsszelben változásra van szükség.

Zsigmond Barna Pál, az Európai Ügyek Minisztériumának parlamenti államtitkára válaszában leszögezte: felháborító, hogy Brüsszel a migránsokat támogatja az európai emberek helyett, és hasonlóan aggasztónak ítélte az orosz-ukrán fegyveres konfliktussal kapcsolatos uniós álláspontot is.

Korábban írtuk

Szavai szerint „kedélyeket borzoló”, hogy a magyar dollárbaloldal EP-képviselői sorozatban szavazzák meg a háború- és migrációpárti határozatokat. Brüsszelben ezért változás kell – összegzett.