Hiába próbálja mentegetni Magyar Péter a teljes baloldalt, köztük a saját háttértámogatóit, azt sulykolva naponta az utcai fórumain, hogy Magyarországon mindenki a béke pártján áll, a valóság cáfolja a hangzatos szlogent. A véres orosz–ukrán háború több mint két éve zajlik, és a baloldal meghatározó politikusai azóta folyamatosan a fegyveres konfliktus folytatását célzó nyilatkozatokat tesznek, amelyekkel Magyarországot is belesodornák a harcokba.

Hirdetés

Aki fizet, az rendeli a zenét

Mindez nem véletlen, a hazai baloldal nyilvánvalóan azért képvisel az ukrajnai háború kezdetétől kardcsörtető álláspontot, mert – mint kiderült – a 2022-es választási kampányukat mintegy négymilliárd forintnak megfelelő dollárral támogatták, elsősorban az Egyesült Államokból.

A pénz döntő hányada a spekuláns Soros Györgytől származik, aki közismerten a jelenleg kormányzó amerikai demokraták egyik meghatározó háttérembere és finanszírozója.

A magyarországi dollárbaloldalhoz az Egyesült Államokban bejegyzett Action for Democracy nevű alapítvány közvetítésével érkezett a pénzügyi támogatás nagy része. Az NGO vezetője Karácsony Gergely főpolgármester és Bajnai Gordon volt baloldali miniszterelnök bizalmi embere, Korányi Dávid. Ez a szervezet közvetlenül a tavaly áprilisi választás előtt jött létre, és feladata az volt, hogy befolyásolja a hazai belpolitikát a kormányváltás érdekében.

Korábban írtuk

A pénzekből részesült a Márki-Zay Péter volt miniszterelnök-jelölt vezette Mindenki Magyarországa Mozgalom, de jelentős, milliárdos nagyságrendű összeg érkezett a baloldali kampányt lebonyolító DatAdat nevű céghez és a szintén a Gyurcsány–Bajnai-tengelyhez köthető, médiahálózatot is működtető Oraculum 2000 Kft-hez.

A törvénysértés gyanúját felvető külföldi finanszírozás ténye nyilvánvalóan arra enged következtetni, hogy ezért valamilyen megrendelést kellett vagy kell ma is teljesítenie a dollárbaloldalnak.

Márki-Zay Péter akár katonákat is küldött volna

Tény az is, hogy Magyar egyik lelkes támogatója itthon Márki-Zay Péter, aki 2022-ben a baloldal miniszterelnök-jelöltjeként már súlyos háborúpárti kijelentéseket tett. A háború még el sem kezdődött, amikor a Partizánnak adott február 13-i interjúban Gulyás Márton műsorvezető kérdésére, miszerint ha kirobban a konfliktus, miniszterelnökként biztosítana-e katonai segítséget, Márki-Zay azt felelte: „Mindent, amit a NATO szövetségi rendszere megenged, azt nagyon szívesen segítenénk. Nyilván, itt Magyarország, azért valljuk be… ha nem Putyin ügynökeként működne Magyarország, akkor természetes, hogy a NATO tagjaként, minden módon, amit a NATO eldönt azon belül a szövetség keretein belül, mindenféle segítséget megadhat Ukrajnának. (…) Hát hogyha a NATO úgy dönt, akkor akár katonait is.”

Néhány nappal később az ATV Egyenes beszéd című műsorában, február 22-én megerősítette a háborúpárti álláspontját, amikor azt mondta: „Tehát, hogyha a NATO úgy dönt, hogy akár fegyverekkel is támogatja Ukrajnát, akkor természetesen ezt mi is támogatni fogjuk.”

A teljes cikk IDE kattintva érhető el a Magyar Nemzet honlapján.