Bár naponta több kormánykritikus bejegyzést is közzétesz, a Fidesz nyomására történő cenzúrával vádolta meg a Facebookot Kovács Tamás jobbikos képviselőjelölt.

Képernyőfotók: Kovács Tamás Facebook-oldala, szerk. 

Tegnap egészen elképesztő bejegyzést tett közzé a Facebookon Kovács Tamás egykori kardvívó, a Jobbik óbudai képviselőjelöltje. A kétszeres olimpiai bronzérmes, világbajnok egyenesen azt állítja, hogy „a Fidesz bevezette a Rákosi-diktatúrát” a legnagyobb közösségi portálon. A korábbi szövetségi kapitány, MOB-sportigazgató, mesteredző mindezt arra alapozza, hogy ellenfelének, a fideszes Varga Mihálynak írott levelét még fizetség ellenében sem tudta meghirdetni az oldalon, mivel szerinte a hatalom nem engedte ezt.

Egy héttel korábban hasonló panasszal állt elő az indulatos képviselőjelölt. Akkor azt állította, hogy a Facebook munkatársai beszálltak a választási kampányba, és a zavarkeltés érdekében a nevében lájkolták a PestiSrácok.hu Jobbikról szóló, negatív hangvételű cikkét.

Kovács Tamásnak a politikusi pályáról is meglehetősen furcsa véleménye van. A HírTV Privátszféra című műsorában például arról beszélt, hogy győzelme esetén másodállásban végezné a képviselői munkáját. Sőt, ha rajta múlna, a többi honatyát is erre kötelezné, mégpedig úgy, hogy megsarcolná őket.

„Megmondom őszintén, én hihetetlenül megsarcolnám a parlamenti képviselők pénzét” – mondja a Jobbik üdvöskéje. 

„De akkor miből él majd?” – kérdezi meglepődve a riporter.

„Dolgozzon, legyen munkája, munka után másodállás, mit tudom én… Nem hiszem, hogy minden nap kell ülésezni” – válaszolja Kovács Tamás Péterfi Juditnak, aki a párbeszéd végén nevetve kinéz az operatőrre, hogy meggyőződjön róla, nem értett-e félre valamit. 

A meglepő beszélgetés az alábbi videóra kattintva látható:             

demokrata.hu