Fekete-Győr András, a Momentum belvárosi jelöltje példamutatónak tartja Juhász Péter visszalépését.

Fotó: MTI, archív, szerk.

A Momentum elnöke videóüzenetben számolt be a választókerületi fejleményekről, miután szombat délelőtt Juhász Péter bejelentette, hogy visszalép.

Van fény az alagút végén a Budapest 1. számú választókerületében! Találkozót kezdeményeztem, amin konstruktív javaslatot tettem jelölttársaimnak, V. Naszályi Mártanak és Csárdi Antalnak. A javaslattal egyetértenek. A labda az MSZP-Párbeszéd és az LMP elnökségénél pattog. Van remény legyőzni Hollik Istvánt

– tájékoztatott lelkesen Fegyőr. A Meg tudunk egyezni a Belvárosban! című videóban a politikus elmondja, Juhász Pétert nagyon tiszteli mai lépéséért, szerinte ezzel példát mutatott a sípoló politikus.

A Momentum elnöke arról is beszámol, hogy találkozót kezdeményezett a Budapest 1. számú választókerület ellenzéki jelöltjeivel: V. Naszályi Mártával (MSZP-DK-P), Csárdi Antallal (LMP) és Losonczy Pállal (Jobbik). A jobbikos jelölt nem jelent meg az egyeztetésen, a másik két ellenzéki jelölt ugyanakkor nyitott volt Fegyőr korszakalkotó, konstruktív javaslatára, miszerint fussanek neki egy újabb közvélemény-kutatásnak, hogy felmérjék, kinek van a legnagyobb esélye legyőzni Hollik Istvánt, a Fidesz-KDNP jelöltjét:

Mindannyian szerethető, tisztességes, becsületes jelöltjei vagyunk a választókerületnek, de csak egyikünk győzhet Hollik Istvánnal szemben. Ezt pedig úgy tudjuk eldönteni, hogy ha azt az egymillió forintot, amit az adófizetőktől kaptunk kampányra, azt egy utolsó felmérésre, közvélemény-kutatásra fordítjuk. Ez egy teljesítményalapú megközelítés, aki itt legesélyesebb jelöltként fog szerepelni, annak javára én mindenképp kész vagyok visszalépni, és arra kértem őket, hogy ugyanezt tegyék majd.

– részletezi Fekete-Győr András. Fegyőr tájékoztatása szerint a két jelölt e felvetést pártjaik elnöksége elé viszi, ő maga pedig bizakodik, hogy kedvező választ adnak majd számára. A Momentum elnöke végezetül nagy eltökéltséggel kijelenti:

Így most már van fény az alagút végén.

Meg tudunk egyezni a Belvárosban!

Van fény az alagút végén a Budapest 1. számú választókerületében!Találkozót kezdeményeztem, amin konstruktív javaslatot tettem jelölttársaimnak, V. Naszályi Mártanak és Csárdi Antalnak. A javaslattal egyetértenek. A labda az MSZP-Párbeszéd és az LMP elnökségénél pattog. Van remény legyőzni Hollik Istvánt.

Gepostet von Fekete-Győr András am Samstag, 24. März 2018

demokrata.hu