Fegyőr szombaton még lelkesen jelentette be legújabb ragyogó ötletét, ám hétfőn máris csalódnia kellett.

Képernyőfotó: Fekete-Győr András Facebook-oldala

Fekete-Győr András új videójában kijelenti, az MSZP-P és az LMP helyi jelöltje valótlanságot állított, amikor visszautasította szombati ajánlatát.

A politika a hétköznapi csalódások világa, de mindig át lehet vágni a gordiusi csomót. Az LMP és az MSZP-Párbeszéd elzárkóznak a jelöltjeiknek szombaton még tetsző kompromisszumos javaslattól. Egy olyan felmérésre, ami Hódmezővásárhely és Juhász Péter visszalépése előtt készült, ma már nem lehet alapozni. Ezért én elkészíttetem azt a kutatást, amit a jelölttársaimmal közösen rendelhettünk volna meg. A Medián és Tóka Gábor, a CEU professzora biztosítják a kutatás szakmai hátterét

– írja hétfői bejegyzésében Fekete-Győr András.

Mint ismeretes, Fegyőr Juhász Péter visszalépése után találkozót kezdeményezett szombaton a Budapest 1. számú választókerület ellenzéki jelöltjeivel: V. Naszályi Mártával (MSZP-DK-P), Csárdi Antallal (LMP) és Losonczy Pállal (Jobbik). A jobbikos jelölt nem jelent meg az egyeztetésen, a másik két ellenzéki jelölt ugyanakkor nyitott volt Fegyőr korszakalkotó, konstruktív javaslatára, miszerint fussanek neki egy újabb közvélemény-kutatásnak, hogy felmérjék, kinek van a legnagyobb esélye legyőzni Hollik Istvánt, a Fidesz-KDNP jelöltjét.

Új videóban is elmondja, szombaton még V. Naszályi Mártával és Csárdi Antallal mélyen egyetértettek abban, hogy ők mindhárman szerethető és hiteles jelöltek, és személyes felelősségük Hollik István legyőzése. Fegyőr szerint ez a választók kérése. Fekete-Győr elmondása szerint az ő remek konstruktív javaslatával szombaton még szimpatizáltak tárgyalópartnerei, ám ma már elutasító választ kapott tőlük, miután egyeztettek pártjaikkal. Fegyőr szerint azt kifogásolták, hogy ilyen rövid idő alatt már nem lehet lefolytatni egy ilyen felmérést, ami a Momentum elnöke szerint nem igaz, és ezt ő be is fogja bizonyítani.

Fegyőr büszkén emel a magasba egy papírlapot, s közben elmondja, az egész tegnapi napjukat arra fordították, hogy előkészítsék ezt a mérést. A kezében lévő lapon állítása szerint a Medián ajánlata van, ami egy nagyon jó ajánlat számukra, de – itt drámai fordulat következik – már nem él, mondja Fegyőr, és összegyűri a papírt.

A pártelnök ugyanakkor ígéretet tesz, hogy társak híján ő maga fogja felkérni a Mediánt, hogy végezzen felmérést 1200 fős mintán jövő szerdáig, és az eredmény fényében ő a legesélyesebb jelöltet fogja támogatni – majd aláfirkantja a szerződést.

A felvétel érdekessége a háttérben a fehér falon lévő emlékképek: nem tudni, a felvétel hol készült, ám a képsorozatban a Momentum dicsőségesnek nem mondható nagy pillanatai jelennek meg: például ahogy lelkes kis aktivistáik a kormány plakátjait ragasztják át.  

Április 4-én eldől a Belváros sorsa

A politika a hétköznapi csalódások világa, de mindig át lehet vágni a gordiusi csomót. Az LMP és az MSZP-Párbeszéd elzárkóznak a jelöltjeiknek szombaton még tetsző kompromisszumos javaslattól. Egy olyan felmérésre, ami Hódmezővásárhely és Juhász Péter visszalépése előtt készült, ma már nem lehet alapozni. Ezért én elkészíttetem azt a kutatást, amit a jelölttársaimmal közösen rendelhettünk volna meg. A Medián és Tóka Gábor, a CEU professzora biztosítják a kutatás szakmai hátterét. Ez alapján el fogjátok tudni dönteni, hogy ki a legesélyesebb jelölt; én pedig jó szívvel fogok visszalépni, ha ez nem én leszek.

Gepostet von Fekete-Győr András am Montag, 26. März 2018

demokrata.hu