Fotó: képernyőkép, Facebook
Hirdetés

Most megfogtuk őket: kidobott szavazólapokat találtak Erdélyben, egy Marosvásárhely melletti hulladéklerakatban – jelentette be diadalittasan Márki-Zay Péter tegnap közösségi oldalán, Gyurcsány Ferenc pedig leszögezte: „ez itt a maga egyértelműségében választási csalás”, és az összes határon túli levélszavazat azonnali megsemmisítését kezdték követelni.

Egy román hírportál írt arról, hogy „ismeretlen telefonszámról érkezett névtelen bejelentés alapján” kiszálltak a helyszínre, ahol „pár méterre az úttól”, „építésihulladék-kupacok” között a Nemzeti Választási Irodának címzett borítékokat és „néhány”, részben megégett, összegyűrt szavazólapot találtak. Az újságíró elmondta, hogy csak szavazólapokat és borítékokat látott, a választópolgárt azonosító, kitöltött vagy kitöltetlen íveket és népszavazási szavazólapokat nem. A Maros Megyei Rendőrség nyomozásba kezdett.

Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere, az RMDSZ helyi elnöke közölte:

elfogadhatatlannak és megalapozatlannak tartják a magyarországi ellenzéki pártok kérését, amely arról szól, hogy meg kell semmisíteni az összes határon túli szavazatot. A képsorok megerősítik, hogy szervezett provokációról van szó

– mutatott rá az erdélyi politikus. Felhívta a figyelmet arra, hogy minden lezárt borítékban kell lennie azonosítónyilatkozatnak, anélkül nem érvényes a szavazat, tehát nyilvánvaló a lejáratási szándék.

Korábban írtuk

Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője is amellett érvelt, hogy szervezett akcióról lehet szó, hiszen

furcsa például az, hogy az állítólagos szavazatok mellett sem népszavazási íveket, sem pedig a levélszavazatok hitelesítésére szolgáló azonosítólapokat nem találtak.

A politológus hangsúlyozta: mindez csupán hangulatkeltés és figyelemelterelés, a baloldal azt a látszatot akarja kelteni, mintha választási csalásról lenne szó, miközben éppen ők azok, akik a napokban jelentős választási csalást követtek el az adathalász sms-ekkel.

A további részletekről IDE KATTINTVA a Magyar Nemzet honlapján olvashatnak.