A német hatóságokhoz fordult a magyar ügyészség annak érdekében, hogy minél hamarabb felelősségre tudják vonni a magyar miniszterelnököt és belügyminiszterét korrupcióval vádoló Dietmar Clodót – tudta meg a PestiSrácok.hu. Az 1990-es években „bombagyárosként” elhíresült terrorista ellen azért indult itthon hamis tanúzás miatt eljárás, mert 2016 nyarán tett írásos vallomásában a férfi azt állította, személyesen adott át kenőpénzt Orbán Viktornak és Pintér Sándornak.

Fotó: hvg.hu

A PestiSrácok.hu cikke szerint a magyar miniszterelnököt és Pintér Sándor belügyminisztert korrupcióval vádoló RAF-terrorista, Dietmar Clodo ügyében a Budapesti Nyomozó Ügyészség jogsegélykérelemmel fordult a német hatóságokhoz. Polt Péter legfőbb ügyész még tavaly december 22-én hamis tanúzás bűntettének gyanúja miatt rendelt el nyomozást Clodo nyilatkozataival kapcsolatban.

Az Átlátszó.hu-n hónapokkal ezelőtt tettek közzé egy Németországban megjelent könyvből való fejezetet, amit egy Jürgen Roth nevű publicista írt. Eszerint a 2003-ban, bűnszervezet tagjaként elkövetett, robbanóanyaggal és lőfegyverrel való visszaélés miatt jogerősen tíz évre elítélt Dietmar Eduard Clodo azt állította, hogy még a kilencvenes évek elején, a szolcnevoi maffia állítólagos magyarországi helytartójának, Szemjon Mogiljevicsnek a megbízásából pénzt adott át Pintér Sándor akkori rendőrfőkapitánynak.

Aztán az is megjelent, hogy nem csak Pintérnek, hanem 1994-ben Orbán Viktor jelenlegi miniszterelnöknek is ment az orosz apanázsból, de Clodo szerint még az ellenségei által is megkérdőjelezhetetlen tisztességű Tonhauser László is pénzt fogadott el az oroszoktól (a pénzátadásokról állítólag felvétel készült). Dietmar Eduard Clodo összehordott minden rágalmat, amit csak lehetett – idézte fel a PestiSrácok.hu. 

A teljes cikk a pestisracok.hu-n olvasható.

demokrata.hu