Az önkormányzati és az európai parlamenti választások után megindult a helyezkedés Budapest XI. kerületében is. Eközben Barabás Richárd, a kerület kultúráért és nemzetközi kapcsolatokért felelős alpolgármestere a baloldali összefogásnak köszönhetően bekerült a Fővárosi Közgyűlésbe. A politikus azonban eltűnt a színről, jó ideje nem adott komolyabb életjelet magáról. Mostanra azonban kiderült, eltűnésének komoly oka volt.

Hirdetés

A Magyar Nemzet információi szerint László Imre, Újbuda DK-s polgármestere nem akarja újra alpolgármesternek jelölni a Párbeszéd politikusát. Ennek oka pedig többek között az alpolgármester botránya, amely abból pattant ki, hogy a politikus több millió forintnyi közpénzt taxizgatott el az elmúlt években.

A Magyar Nemzet birtokába jutott több mint ötvenoldalas lista alapján az elmúlt öt évben az újbudai alpolgármesterek és azok munkatársai több száz alkalommal utaztak taxival, miközben a kerület gépjárművet biztosított nekik sofőrrel együtt.

A lap forrásai szerint a listán szereplő tételek tetemes részéért Barabás Richárd, a Párbeszéd – Zöldek társelnöke és a kerület alpolgármestere felelt.

Ezt megerősítik a Magyar Nemzet birtokába jutott hiteles tulajdoni lapok is, amelyeket összevetve a kerület által vezetett taxilistával, kiderül, hogy az indulások és az érkezések jelentős része a Barabás Richárd által birtokolt ingatlanok közvetlen közelében található.

Korábban írtuk

A Párbeszéd politikusának a vagyonnyilatkozata szerint két ingatlanja van, az egyik a Karinthy Frigyes utca és a Móricz Zsigmond körtér sarkán található épületben, a másik pedig a Hengermalom út 8. szám alatt. Ez a két helyszín pedig 2020. január elseje óta több mint négyszáz alkalommal szerepelt a táblázatban.

A Párbeszéd politikusának a kerületi politikából való kiszorításának ugyanakkor számára kedvező következményei is lehetnek. Amennyiben ugyanis Barabás Richárd kizárólag a Fővárosi Közgyűlés képviselője lesz, megszűnik az alpolgármesterségével járó összeférhetetlenség – így pedig Karácsony Gergely párttársaként a politikus akár komoly pozíciókhoz juthat a fővárosban.

A Magyar Nemzet cikkét ITT olvashatják.