A fővárosi ellenzék birtokába jutott dokumentumok szerint 2007 októberében a BKV szerződést kötött egy céggel hét és félmillióért, hogy kidolgozzák a földalatti luxusmetróvá minősítését. 2008 tavaszán ugyanez a cég megbízást kapott szintén hét és félmillióért a libegő és a sikló népszerűsítésére. Mindkét összeget már egy hónap múlva kiutalta a BKV. De szerződött a BKV a Political Capitallal is harminckét millióért is, hogy kidolgozzanak egy lobbistratégiát a kormány felé a BKV érdekeinek képviseletére, miközben köztudott, hogy a fővárosban több képviselő országgyűlési politikusként is dolgozik.

A politikai kutató- és elemző intézet igazgatója közleményben kijelentette, hogy sem most, sem korábban nem volt szerződése a Political Capitalnak a BKV-val. Gyulai Attila felszólította Tarlós Istvánt, hogy még a mai nap folyamán vonja vissza a céggel szembeni vádjait, hozzátéve, hogy amennyiben a frakcióvezető ennek nem tesz eleget, személyiségi jogi pert kezdeményeznek vele szemben.

2007-ben az akkori MTV-elnök egyik rokona is vállalt válságtanácsadást a közlekedési cégnél 50 milliós tételben. Ezek azok az ügyek, és Hagyó Miklós szóvivőjének kettős foglalkoztatása, amelyek miatt az ügyészséghez fordul a fővárosi Fidesz-KDNP – jelentette be a Fidesz frakcióvezetője. Tarlós István közölte, Hagyó Miklós szóvivőjének kettős foglalkoztatására bizonyítékaik vannak. A BKV-tól származó kifizetési bizonylatok szerint Horváth Éva 2007 februárjától 23 millió forintot vett fel a cégtől, miközben a fővárosi főjegyző is visszaigazolta Horváth teljes munkaidős foglalkoztatását.

A frakcióvezető megismételte: miután 2006 októberétől a BKV-t Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes felügyeli, így egyértelmű szerintük, hogy ezekben az ügyekben és a végkielégítések ügyében Hagyó Miklós a felelős, de a fővárosi MSZP felelősségét is megemlítette Tarló István.

(MR)