A szakszervezet szerint a Budapest Airport képzetlen munkavállalókat ültetett a biztonsági beléptető kapukhoz. Azt is sérelmezik, hogy a Ferihegyet üzemeltető cég elszállította szolgálati helyükről a sztrájkoló dolgozókat, és bezárták őket egy terembe.

A rendőrségnek hivatalból vizsgálatot kell indítania az ügyben, és a feljelentésről tájékoztatnia kell a légügyi igazgatóságot, valamint a Nemzetbiztonsági Hivatalt.

Összesen hat járatpárát törölte a Malév. Németh Krisztina szóvivő ezt már csütörtökön bejelentette. A feszült helyzet és a káosz napokig elhúzódhat repülőtéren, mivel a Budapest Airport menedzsmentje továbbra sem hajlandó tárgyalni a szakszervezetekkel addig, amíg az érdekvédők nem függesztik fel a sztrájkot. Tegnap délutánra romlott a helyzet a forgalomban, az utasok hosszú sorokban várakoztak a beléptetésre.

Várhatóan a Magyar Közforgalmi Pilóták Egyesülete, más néven a Hunalpa is sztrájkba lép, mert elégedetlenek a Malév döntéseivel. A Magyar Hírlap úgy tudja, ezt pénteken jelentik be. Az egyesület november közepén már demonstrált a légitársaság központi irodája előtt, mert törvénytelennek tartották a pilóták elbocsátását. A Malév annak ellenére vált meg a dolgozóktól, hogy a Hunalpa kifogást emelt ellene a bíróságon.

(hírTV)