Az MSZP feltételekkel támogatja a Jobbik kezdeményezését a Fidesz 2010-es kampánykiadásait vizsgáló országgyűlési bizottság felállítására, például maga adná a testület elnökét – döntött az ellenzéki párt Országos Választási Bizottsága ülésén. 


Fotó: MTI, archív, illusztráció

A testület határozatairól az MSZP közleményben tájékoztatta az MTI-t az ülést követően. 
    
Ebből kiderül, hogy a szocialisták a jobbikos kezdeményezés támogatásának feltételéül szabnák azt is: a vizsgálat terjedjen ki a Fidesz 2010 és 2017 közötti kampánytevékenységeire, emellett a Mahir Cityposter, valamint a 2010-es és 2014-es országgyűlési választásokon jelöltet állító pártok között az elmúlt hétéves időszakra kötött szerződésekre is.  
    
Közlésük szerint emellett az OVB felkéri Tóth József XIII. kerületi polgármestert, a budapesti jelöltállítás koordinátorát, hogy az MSZP budapesti elnökével, Kunhalmi Ágnessel együttműködve készítsen listát a tizennyolc budapesti egyéni választási körzet legesélyesebb, a demokratikus oldal szavazatmaximálására képes országgyűlési képviselő-jelöltjéről, valamint kezdjék el a választási Budapest-program kidolgozását.

(MTI)