A probléma nem pusztán az, hogy Demeter Márta politikai haszonszerzés reményében hazudott a miniszterelnök családjáról, hanem az, hogy az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának alelnökeként tisztában kellett azzal lennie, hogy törvénytelenséget követ el a katonai adatok nyilvánosságra hozásával – jelentette ki Kocsis Máté.

Képernyőfotó: Echo TV

A Fidesz frakcióvezetője az ECHO TV Bayer show című műsorában elmondta azt is, az ügyészséghez fordulnak, ugyanis olyan adatokkal élt vissza, aminek Btk.-s következményei lehetnek. Kocsis Máté továbbá kitért a Jobbik helyzetére, amit jelenleg szappanoperához hasonlított, valamint szó esett az Európai Parlament képviselőiről, akik jelentős részéhez képest még Demeter Márta is egy intellektuális nagyhatalom.

„Teljesen bizonyos vagyok benne, hogy ő tudta, ez a kislány nem a miniszterelnök lánya. Ennek ellenére a kérdésébe bújtatva tett egy olyan állítást, amire természetesen az egész balliberális média ráugrott. A hír pedig futótűzként terjedt, és maradt a hírhamisítás ténye és a magyarázkodás lehetősége. Nem utazott a miniszterelnök lánya semmilyen katonai gépen” – hangsúlyozta Kocsis Máté.

A probléma nem pusztán az, hogy Demeter Márta politikai haszonszerzés reményében hazudott a miniszterelnök családjáról, hanem az, hogy az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának alelnökeként teljesen tisztában kellett azzal lennie, hogy törvénytelenséget követ el a katonai adatok nyilvánosságra hozásával.

A Jobbik nyilvánosságra hozott ügyeiről Kocsis Máté azt mondta: „a jobbikos szappanoperának ez még csak a nyitánya. Lehet néhány napon belül az ország olyan részleteket fog megtudni a Jobbik életéből, amikre nem voltunk kíváncsiak.”