Fotó: Somfai Sándor/Demokrata

Ismét hazudott a 444, állítja ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász.

Fotó: Demokrata/Somfai Sándor

– Látványos leleplezésnek szánt videót tett közzé a Soros-közeli 444 a mai napon. Azt állítják, hogy instruálta önt a szerkesztő egy közmédia által készített interjúnál. Ez igaz?

– A felülről kézivezérelt, a 444 esetében Soros megbízható emberei által inspiciált kisújságírók nyilván magukból indulnak ki. Természetesen nem történt ilyen, és ezt könnyen bizonyítani is tudom.

– Hogyan?

– Korábban ebben a témában több sajtóorgánum interjút készített velem még tavaly decemberben, jóval az illegálisan kiszivárgott anyag elkészülte előtt. Ezekben többször beszéltem arról, hogy az MTVA megvédte a munkatársait, amely egyébként a képfelvételek alapján evidencia. 

– Tud konkrét példát?

– Most hirtelen az jut eszembe, hogy az Echo TV-ben az állami intézmények intaktságának megőrzéséről beszéltem, ami jogi bikkfanyelven ugyanazt jelenti.

– És akkor miért kérte a szerkesztő, hogy ezt mondja el?

– Nagyon egyszerű, megküldtem az egyik ilyen beszélgetés anyagát a szerkesztő részére, és jeleztem, hogy ez egy fontos szempont lehet. Miután viszonylag mostoha körülmények között készült az interjú, emlékeztettek korábbi saját gondolataimra. A 444 tehát ismét hazudott, és ezért felelnie kell.