A vezérigazgató azt szerette volna elérni, hogy a hétvégén teljes egészében üzemeljen a 2A illetve a 2B terminál, ekkor Ferihegy 1 zárva maradt volna – ezt azonban nem fogadták el a sztrájkolók. Ők továbbra is tárgyalni szeretnének és szombat 10 órára várják a vezérigazgatót irodájukba. Ferihegy vezetősége viszont csak hétfőn folytatta volna a tárgyalásokat, persze csak azután hogy az dolgozók felfüggesztették a munkabeszüntetést.

Péntek este 6-kor mindössze egy biztonsági kapu működik, ami további fennakadásokat fog okozni – többek között a műszakváltás miatt. A rendőrség továbbra is biztosítja a területet. A Budapest Airport vizet és édességet oszt az utasok körében.

A pilóták is tudnak arról, hogy a járatokat meglehetősen korlátozták, tehát 4-5 gép az, ami óránként felszállhat. Megpróbálják megvárni az utasokat, de hogy egészen pontosan ki fog tudni felszállni a gépre, azt nem lehet tudni.

Nagyon sok az olasz, a spanyol turista ők már edzettek a sztrájkkérdésben, a schengeni országokon kívüli államok utazói viszont jóval türelmetlenebbek.

Az indulási oldalon egyre több a rendőrautó, akik biztosítják a rendet és azt, hogy fennakadás nélkül menjen a forgalom – már amennyire ezt a körülmények engedik.

(hírTV)