Az árvízkárosultak házainak újjáépítése most érkezik abba a fázisba, amikor a megrongálódott épületek festése elkezdődhet. A Trilak Festékgyár ehhez 50 raklapnyi, összesen közel húszezer liter festéket ajánlott fel. A rászoruló családok 29-én, a helyszínen vehetik át a Trilak ajándékát. A felajánlott festék összesen körülbelül 300 árvíz sújtotta család házának kifestésre elegendő.

Az akcióban a festékgyár együttműködő partnere a Katolikus Karitász, a Katolikus Egyház hivatalos segélyszervezete végzi a festékek elosztásának további koordinációját az árvíz sújtotta területen (Felsőzsolca, Szendrőlád, Felsődobsza, Ónod, Sajólád, Sajóecseg, Gelej, Nagykinizs, Arnót).

A festékeket a ZF-Eger vízilabdacsapata önkéntes felajánlásának köszönhetően az érintett sajóládi családok négy olimpiai bajnok sportolótól, Biros Pétertől, Hosnyánszky Norberttől, Kis Balázstól és Szécsi Zoltántól vehetik át.

Az eseményen részt vesz Pozbai Zoltán önkormányzati képviselő, Écsy Gábor Országos Karitász Igazgató és Raskó Attila, a Trilak festékgyár marketing igazgatója.