A Rákóczi (korábban Lágymányosi) híd szerkezetének festése miatt első alkalommal szeptember 3-án, szombaton 12 órától szeptember 4-én, vasárnap 17 óráig kell forgalomkorlátozásokra számítani. Az átkelőn a Pestről Budára vezető belső sávot zárják le az szükséges anyagok odaszállítása idejére. A festéssel járó munkafolyamatok végzéséhez szükséges állványzatokat és segédanyagokat a pilonok közé a híd közepére el kell helyezni. Ez másként nem lehetséges, csak úgy, hogy a szállító járművekről ezen anyagokat a belső sávban megállva juttatják a munkaterületre – tájékoztat a Budapesti Közlekedési Központ közleményben.

A festés várhatóan másfél-két hónapos időtartama alatt, a szeptember eleji korlátozáson túl, legfeljebb öt alkalommal, alkalmanként két órára zárják majd le a hídon a belső forgalmi sávokat, de a forgalmi dugók elkerülésének érdekében a lezárás az éjszakai órákban történik majd.

A munkák végeztével, egy októberi hétvégén a szeptember 3-i lezáráshoz hasonlóan nappal is kell forgalomkorlátozásokra számítani.