Az EURES-hálózat (European Employment Services, Európai Foglalkoztatási Szolgálat) célja, hogy az érdeklődőknek tájékoztatást és útmutatást nyújtson, valamint tanácsadással szolgáljon az európai álláslehetőségekről. Kiemelt feladata a munkaerő-mobilitás elősegítése, valamint segítségnyújtás azon munkáltatók számára, akik más országokból érkező munkavállalókat szeretnének alkalmazni.

Az állásbörzére az Európai Unió számos országából érkeznek EURES tanácsadók, akik pontos és hiteles útmutatást nyújtanak az Európai Gazdasági Térség tagállamainak élet- és munkakörülményeiről, munkaügyi szabályozásáról, valamint tanácsot adnak az érdeklődőknek a külföldi elhelyezkedés feltételeiről. A munkaerőpiac élénkülését jelzi, hogy az idei börzére már most több munkáltató regisztrált, mint az előző években. A rendezvényen ingyenes a részvétel, előzetes jelentkezésre nincs szükség, a jó nyelvtudás azonban előnyt jelent.

A Fiatalok Európai Állásbörzéjére Budapesten, a Corvin Bevásárlóközpontban (VIII., Futó u. 37-45.) 2011. április 29-én (pénteken) 10–18 óra között kerül sor.

A további részletek valamint a konkrét állásajánlatok megtalálhatóak a folyamatosan frissülő www.nemzetkoziallasborze.hu című weboldalon.