Fotó: Fidelitas, Facebook
Hirdetés

Renge Zsolt emlékeztetett, a Demszky-korszak egyik legnagyobb „balos botránya a nokiás dobozokban csúsztatott kenőpénzek ügye” volt. Ennek egyik főszereplője Hagyó Miklós, „Gyurcsányék főpolgármester-helyettese volt, aki az akkor 15 milliós korrupciós ügyet egy felfüggesztettel megúszta” – mondta.

A politikus hozzátette: Hagyó Miklóst kimosdatták, és végül neki és társainak sem kellett börtönbe menni.

„Azóta sok víz folyt le a Dunán, de senkit nem mosott el. A Városházát ugyanúgy Gyurcsány emberei irányítják” – fogalmazott Renge Zsolt, aki úgy folytatta, a főpolgármester Demszky Gábor helyett Karácsony Gergely, a módszerekben pedig nagyon kreatív a Gyurcsány-csapat: „városházi pénzmosógép, guruló dollárok, mikroadomány-gyűjtő ládák, félmilliárd forintos külföldi kampányfinanszírozás, és másfél milliárd forintos hídpénzmutyi”.

Bár a módszerekben nagyon kreatívak, a szereplők ismerősök lehetnek, ugyanis Gyurcsány és Karácsony közös fővárosi listáján ott találjuk Czeglédy Gergőt, Óbuda alpolgármesterét, aki a nokiás dobozos Hagyó Miklós kabinetfőnöke volt – mondta a Fidelitas budapesti elnöke.

Korábban írtuk

Úgy fogalmazott, „bár azóta eltelt közel húsz év és trükkök százaival próbálkozott a dollárbaloldal, végül csak sikerült eljutni a nokiás dobozos fiúktól a nokiás dobozos fiúig.”

A Gyurcsány-Karácsony-féle Budapesten egyvalami nem változik: „a csúszópénz összeköt”. Budapesten változás kell, június 9-én váltsuk le Karácsonyt, „űzzük el a baloldal dobozos árnyait”! Ne adjunk Gyurcsányéknak még egy esélyt, Budapesten szavazzunk Szentkirályi Alexandrára – hangoztatta Renge Zsolt.

A Fidelitas – a többi mellett – egy dollár- és eurójellel festett mosógéppel, egy „mikoadomány gyűjtőláda feliratú” átlátszó dobozzal, aktatáskával szemléltette, hogy „a dollárbaloldal milyen eszközökkel folyatja ki a pénzt a fővárosból”. A sajtótájékoztatón egy molinót is kifeszítettek, amelynek egyik oldalán Gyurcsány Ferenc és Hagyó Miklós, míg a másik oldalán Karácsony Gergely és Czeglédy Gergő, közöttük pedig egy pénzzel teli nokiásdoboz volt látható, az alján pedig „a csúszópénz összeköt” felirat volt olvasható.