A Fidesz azt írta, a Gyurcsány vezette baloldal a kormányzása alatt már megmutatta, hogy számukra mit jelent a haza védelme: tönkretették, leépítették a honvédséget, elherdálták a katonai eszközeinket és soha nem látott mélypontra csökkentették a katonai állományt hiszen „a haderőfejlesztést szerintük meg lehet és meg is kell úszni”.

Hirdetés

Most is egy olyan emberre bíznák a haza védelmét, akinek a hadsereg leépítése a programja – tették hozzá.

„A dollárbaloldal nem érzi a veszélyt, és a magyar emberek biztonságával játszik és a készenlét fokozása és a haderőfejlesztés helyett egy szociális intézménnyé akarja csökkenteni a haderőt” – fogalmaztak.

Úgy folytatták, hogy ezzel szemben Magyarország a NATO elkötelezett tagjaként folyamatosan erősíti védelmi képességeit, hadipari erejét, „hogy a mostani veszélyek korában is képesek legyünk az ország, és a magyar emberek védelmére”.

Korábban írtuk

„Ellentétben a dollárbaloldallal, nekünk az első és legfontosabb kötelességünk a magyar emberek biztonsága, és védelme. Mi nem fogunk háborút finanszírozni, mi a védelemért dolgozunk itthon. Nem engedjük, hogy Gyurcsányék újra leépítsék a Magyar Honvédséget, és azt, hogy háborúba sodorják az országot! El a kezekkel a honvédségtől és a magyar emberek biztonságától!” – olvasható a Fidesz reagálásában.