Fotó: MTI (archív, illusztráció)
Fotó: MTI (archív, illusztráció)
Hirdetés

Jelen Tamás hétfőn sajtótájékoztatóján azt mondta, bár a képviselő-testület elfogadta a szerződés felmondásáról szóló javaslatot, a jegyző bejelentette: törvényességi észrevételt fog tenni a döntéssel kapcsolatban. A fideszes politikus szerint ez azt jelzi, Karácsony Gergely gyáva, mert saját alkalmazottja háta mögé bújva próbálja „politikai arcélét” menteni, és igyekszik meggátolni a szerződés felbontását.

Jelen Tamás közölte, Zuglóban napi 1 millió forintos veszteséggel üzemel a parkolás és a Magyar Nemzet értesülései szerint a szerződés meghosszabbítása merült fel Karácsony Gergely és a parkolási társaság múlt héti egyeztetésén.

A fideszes politikus választ vár arra, igazak-e ezek a hírek. Felszólította a polgármestert, hogy legyen egyenes és ne a meghosszabbításról tárgyaljon, hanem mondja fel a szerződést, hajtsa végre a képviselő-testület döntéseit.

Értékelése szerint rend csak akkor lesz, ha végre lesz Zuglónak egy alkalmas polgármestere, Karácsony Gergely ténykedése ugyanis teljes csőd.

Arra reagálva, hogy az ülésen Karácsony Gergely javaslatára elfogadták azt a kezdeményezést, amelynek nyomán nemcsak a zuglói, de az összes kerület és a főváros parkolási ügyeit is vizsgálnák, Jelen Tamás azt mondta: ebből is látszik, hogy a polgármester mennyire nincs tisztában a tényekkel, a főváros ugyanis nem végez parkolási tevékenységet, csak szabályokat hoz. Emellett Karácsony Gergelynek sem joga, sem erkölcsi alapja nincs arra, hogy más kerületeket és a fővárost vizsgálja – hangsúlyozta.