Helyreigazítás
A 2024. 05. 29. napján megjelent cikkünkben, melyet az MTI közléséből vettünk át, valótlanul állítottuk Szaniszló Sándor polgármesterről az alábbiakat:
– Valótlan állítását tettük közzé a Fidesz–KDNP-nek, hogy illegális kampányfinanszírozást folytat a XVIII. kerület polgármestere, Szaniszló Sándor.
A valóság ténylegesen az, hogy jogerősen a Kúria megállapította, hogy nem jogsértő a tevékenység, ezért az első fokon eljáró választási bizottság döntése jogszerű és Szaniszló Sándor nem követett el jogsértést.
A valótlan vagy valós tényeket valótlanként beállított tényállításokért Szaniszló Sándor polgármester szíves elnézését kérjük!


A Fidesz és a KDNP XVIII. kerületi szervezete „Illegális kampányfinanszírozás” felirattal látja el a kerületi polgármester, Szaniszló Sándor plakátjait, azzal indokolva ezt, hogy a Fővárosi Választási Bizottság elmarasztalta a DK-s kerületvezetőt.

Ughy Attila, a Fidesz-KDNP helyi polgármesterjelöltje szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján – miután Tóth Kálmán (Fidesz) és Szarvas Attila (KDNP) helyi frakcióvezető felragasztotta a figyelmeztető feliratot Szaniszló Sándor Béke téri plakátjára – azt mondta: a polgármester az önkormányzat százszázalékos tulajdonában lévő gazdasági társaság által felállított reklámhelyeken mind dizájnjában, mind szlogenjében „kísértetiesen hasonló politikai kampányt folytat tájékoztatás címén”, mint a választási kampányban.

Hirdetés

A választási bizottság eltiltotta Szaniszló Sándort a további jogsértéstől, ezért a kerületi Fidesz-KDNP mindaddig folytatja az átplakátolást, amíg a polgármester nem tesz eleget a döntésnek – tudatta Ughy Attila.

A kormánypárti jelölt kijelentette: az önkormányzat tulajdonában lévő közintézmények falán „teniszpálya méretű mellképeken” lehet látni a városvezetőt, illetve szlogenjeit, holott a kerületben „nem mennek olyan jól a dolgok”.

Korábban írtuk

Példaként említette, hogy két éve „nem sikerül felújítani” a pestszentlőrinci szakrendelőt, ezért a rendelések szét vannak szórva a kerület különböző pontjain. Emellett növelik a kerület beépítettségét, a zöldfelületeket lakóparki és egyéb zöldmezős beruházásokkal csökkentenék tovább, „egy kertvárosi területből betonnal felöntött külvárost hoznának létre” – tette hozzá Ughy Attila.

Megjegyezte: Szaniszló Sándor „nem fogadja el a kormánytól sem a segítő kezeket”, nem támogatja a 200 milliárdos infrastruktúrafejlesztést a 142-es vasútvonalra, amivel „egy komplett városrészt lehetetlenít el”.

A jelölt arra buzdította a kerület lakóit, hogy június 9-én szavazzanak a változásra, a Fidesz-KDNP jelöltjeire. Felszólították továbbá a DK-s vezetést, hogy mielőbb adjanak magyarázatot a „jogszabályba ütköző politikai hirdetésekre” és fizessék vissza az ilyen módon elköltött összegeket.