A miniszterelnök szombaton látogatott el a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalába, ahol személyesen tekintette át a közel egymillió visszaküldött kérdőív feldolgozásának folyamatát.

„Ez a sok doboz itt Magyarország hangját tartalmazza, a politikusoknak az a dolguk, hogy meghallják az ország hangját” – jegyezte meg a kormányfő, kiemelve: korábban ez nem így történt. Mint fogalmazott, ezzel a rossz szokással most szakít a kormány. Magyarázatképpen hozzátette: a visszaérkező válaszokat módosító indítvány formájában beadják az Országgyűlés elé. Akik visszaküldték véleményüket, azok biztosak lehetnek abban, hogy kiolvashatják véleményüket az új alkotmány szövegéből – mondta.

Orbán Viktor meggyőződése, hogy az alaptörvényen is túlmutató jelentősége van a válaszoknak, ugyanis Magyarország nehéz helyzetben van, talpra kell állítani, amihez erőre van szüksége az országnak, erő azonban csak az összefogásból jöhet.

„Az alkotmányozás pedig egy közös akció, egy közös tett, ami meg fogja növelni az erőnket” – zárta gondolatait a miniszterelnök.

A miniszterelnök a beérkezett 920 ezer kérdőívet napirend előtti felszólalásában összegzi hétfőn az Országyűlésben.

(Forrás: fidesz.hu)