– Még a kampány elején nekünk adott interjújában mondta, hogy kemény küzdelem lesz. A hamisítási botrányra is számított?

– Erre nem gondoltam, bár 2002 óta tudjuk, hogy a baloldal bármire képes. Az érdekesség csupán annyi, hogy időközben az MSZP és az SZDSZ mellé felzárkózott a hazai baloldal új résztvevője, az MDF is. Rendet ígértek és zűrzavart teremtettek. Ám mi nem foglalkoztunk mások dolgaival. Úgy terveztük, miként az önkormányzatban, itt is felmutatunk egy másik lehetőséget, egy másik utat, egy másik magatartást. Az emberek bizonytalanok, de készek az együttműködésre. A találkozások visszaigazolták a várakozásainkat. Hálásak és nyitottak voltak a ferencvárosiak az őszinte szóra, a tisztességes munkára. Ez a választás ezért reményeim szerint új korszakot nyit Ferencváros képviseletének történetében.

– Budai Gyulával, a Magosz igazgatójával decemberben bejelentették, hogy szociális boltot szeretnének nyitni a kerületben, ami egy hálózat első tagja lehet. Hol tartanak?

– Ez is az utcán szerzett tapasztalatok eredménye. Előbb piacokon árultunk olcsó magyar termékeket, összefogva a termelőkkel, aztán megszületett a gondolat, hogy igény lenne a folyamatos működésre. A Balázs Béla utcai üzlethelyiség már megvan, és bízom benne, hogy január közepén megnyílhat az első ferencvárosi szociális bolt.

– A botrány mennyire zavarta önöket?

– Botrány a médiában keletkezett, mert a baloldalnak ez állt érdekében. Elbizonytalanítani a ferencvárosiakat, hogy érdemes-e részt venni a szavazáson. Kezdődött a Political Capital akciójával; megjegyzem, a kormánynak és az MDF-nek is bedolgozó cégről van szó. Aztán folytatódott a cédula-cirkusszal. Úgy hiszem azonban, hogy a ferencvárosiak nem dőltek be a trükköknek. Ebben a kerületben is változást akarnak ez emberek, és a vasárnapi szavazás a változásról, a választók akaratáról fog szólni. Arról, hogy ki akarják mondani: ebből elég volt! Mi pedig ott leszünk minden szavazókörben, minden utcasarkon és figyelünk a rendre. Mindenki biztos lehet abban, hogy szavazata meghozza a változást. Ezért is biztatok és kérek mindenkit, legyünk ott és szavazzunk. A demokrácia csak általunk működik.

(bándy)