Fodor Gábor szerint a kisebbségi kormányzás a lehető legrosszabb megoldás a jelenlegi politikai helyzetben. Az előrehozott választás sem egy jó forgatókönyv, de még mindig tisztességesebb megoldás, mint a kisebbségi kormányzás – hangsúlyozta a politikus az InfoRádió Aréna című műsorában, hozzátéve: ha a következő hónapokban nem alakul ki egy stabil kormánytöbbség új politikai alapon és új személyekkel, akkor nincs más esély, mint egy előrehozott választás.

Elmondta azt is: pártjának tiszta helyzetet kell teremteni a politikáját illetően. Számára ez azt jelenti, hogy ha az SZDSZ nincs kormányon, akkor ellenzékben van. Hozzátette: bár az ellenzéki pártok nem szokták megszavazni a kormány előterjesztéseit, főleg nem a költségvetést, ha azok egybevágnának elképzeléseikkel, támogatni tudnák azokat.

Erre azonban egyelőre Fodor Gábor nem sok esélyt lát, mint mondta, egy kisebbségi kormány nem tud olyan büdzsét benyújtani, ami strukturális változásokat idézne elő az országban, holott erre lenne szükség. Hozzátette: ilyen helyzetben még akkor is egy előrehozott választást tartana tisztességesebbnek, hogy tudja: ezzel a konvergenciaprogram megvalósulása eltolódna.

(inforadio.hu)