Fodor ugyanakkor arról is beszélt, hogy hosszú távon elképzelhetőnek tartja az együttműködést a Fidesszel, ha az ellenzéki párt változtat jelenlegi politikáján. A liberális politikus megerősítette: ismét indul pártelnöknek az SZDSZ megismételt tisztújításán.

Medgyessy: Gyurcsány „nagyon magányos ember”

Olyan érzésem van, mintha most egyre magányosabb és magányosabb lenne – mondta utódjával kapcsolatban egy kedd reggeli műsorban Medgyessy. Úgy véli, hogy Gyurcsánynak már a népszavazás előtt le kellett volna mondania. Közben Kapolyi László kiállt Gyurcsány mellett egy lapinterjúban.

A jelenlegi helyzet nagyon kevéssé emlékeztet a leváltásához vezető 2004-es status quóra, akkor ugyanis az MSZP és a miniszterelnök népszerűsége is magasabb, a gazdasági növekedés is elfogadható szinten volt – mondta Medgyessy Péter a Tv2 reggeli műsorában. Medgyessy élesen bírálta Gyurcsány Ferencet, mondván: Gyurcsánynak már az őszödi beszéd kiszivárgása után le kellett volna mondania, most pedig már végképp. A műsorban ennek kapcsán kérdezték Medgyessyt, aki a kérdésre válaszolva ismét elmondta: Gyurcsánynak nem a népszavazás eredményeit ismerve, hanem még a népszavazás előtt le kellett volna mondania.

A műsorvezető kérdésére a volt kormányfő úgy fogalmazott, Gyurcsány szerinte nem gondolja, hogy ő maga nehezíti a helyzetet. Medgyessy „csak reménykedni tud”, hogy a miniszterelnök közvetlen stábja majd felhívja erre a figyelmét. „A miniszterelnök nagyon magányos ember abban az értelemben, hogy a felelősséget egyedül viszi” – mondta általánosságban Medgyessy arra a kérdésre, hogy vajon csapatjátékos-e Gyurcsány. Hozzátette: „Olyan érzésem van, mintha most egyre magányosabb és magányosabb lenne.”

Elvetjük a neoliberalizmust – Gyurcsány a legjobb

Elindult a dinamikus fejlődés, de ez döntő részben inkább azon párttagok reaktiválódásának köszönhető, akik korábban elhagyták a szociáldemokrata pártot – ezt Kapolyi László mondta a Népszabadságnak adott interjújában azzal kapcsolatban, hogy egyre több MSZP-s ül át az MSZDP-be. Úgy véli, hogy növekedett irántuk a bizalom. „Ami a politikai együttműködést illeti, mi nem írtunk alá koalíciós megállapodást az SZDSZ-szel. Amikor az MSZP és az MSZDP együttműködési szövetséget kötött, tudomásul vettük, hogy a szocialista pártnak van egy koalíciós partnere.”

(Tv2, Népszabadság, MNO, hírTV)