Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Hirdetés

Budapest okosvárosért és részvételiségért felelős főpolgármester-helyettesével nem egyszer fordult már elő, hogy kulcsfontosságú pillanatokban nem bírta felmondani a 47 tanácsadóból álló testület által gondosan kifurdalt „áldozati” narratívát.

Kerpel-Fronius Gábor legutóbb a Városháza-ügyben lőtte kvázi hátba főnöke, Karácsony Gergely főpolgármester „semmi sem történt” politikáját, amikor a baráti ATV-ben közölte: részben ő volt az előterjesztője annak a dokumentumnak, amelyben felmerült a Fővárosi Önkormányzat épületének értékesítése is. A Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. (BFVK) vezérigazgatója, Barts J. Balázs által elkészített tanulmányt a városvezető rendelte meg.

A baloldali városvezetés számára kínos másodpercekből a Lánchíd felújítása körül kialakult huzavona nyomán sem volt hiány, amikor a momentumos politikus ugyancsak az ATV-ben, nyolc hónapos tétlenség után kifejtette: „A folyamat, hogy ezt megcsináljuk, folyamatban van”.

Emlékezetesre sikerült az Örs vezér terét és környékét ellepő drogos társaság ügyében kialakult párbeszéde is a műsorvezetővel:

Korábban írtuk

Kerpel-Fronius: – Ez egy új típusú probléma, amelyre új típusú reakciók kellenek!

Műsorvezető: – De most mondta, hogy évek óta jelenség…

Kerpel-Fronius: – Ez évek óta jelenség.

Műsorvezető: – Akkor annyira már nem új?!

Megannyi kommunikációs hiba, Kerpel-Fronius helye mégis megingathatatlannak tűnik. Hogy miért? Hiába politizál jelenleg egy mondhatni új mozgalomban, a Momentumban, Karácsony helyettese közéleti karrierjét értelemszerűen nem itt és főleg nem ma kezdte. Hanem a rendszerváltáskor, mégpedig az SZDSZ-ben. Bár egyszer azt nyilatkozta, szülei (Kerpel-Fronius Sándor farmakolóus, Verebély Judit orvos) jobboldalinak, konzervatívnak vallották magukat, sőt, jómaga is szavazott 1998-ban a Fideszre, az SZDSZ végeztével inkább inkább az LMP-ben próbált szerencsét, majd innen került Fekete-Győr Andrásékhoz. Ahogy testvére, Kerpel-Fronius Ádám is a Momentumban horgonyzott le.

A momentumos politikus történelem-francia szakon végzett, igaz, diplomáját tizenöt évvel később kapta kézhez, az írás világa vállalkozói karrierje alatt is közel maradt hozzá. Nem egy Facebook-posztja óriási sajtónyilvánosságot kapott. Magyarországot agyhalottnak, a magyarokat rasszistának és provinciális hőbörgőknek titulálta. A Fidesz szavazóit droidoknak nevezte. Az illegális bevándorlás veszélyeit pedig elbagatellizálta.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják el a Mandiner oldalán.