Fotó: MTVA/Molnár-Bernáth László
A Nagyerdõ nevezetességei: a Békás-tó, a Szabadtéri Színpad (b), az Aquaticum Debrecen Strand (k) és az Aquaticum Termál & Wellness Hotel (j), távolabb a Nagyerdei Víztorony és a 2014-ben átadott Nagyerdei Stadion, a Debreceni VSC labdarúgócsapatának stadionja 2020. február 1-jén.
Hirdetés

Kósa Lajos jelezte: a 736 millió forintba kerülő beruházást az állami turisztikai alapból finanszírozzák, és várhatóan júniusra készül el.

A politikus reményét fejezte ki, hogy addigra „újranyithatják az országot”, és a nagyerdei strand melletti sétány büfésora is működhet.

Papp László (Fidesz-KDNP), Debrecen polgármestere emlékeztetett rá, hogy a Nagyerdő parkerdei részének rekonstrukciója 2013-ban kezdődött. Azóta mintegy 25 milliárd forintos fejlesztés eredményeként felépült a Nagyerdei Stadion, az egykori csónakázó tó helyén ködszínház működik, megújult a Békás-tó környéke és a szabadtéri színpad, a víztorony, és elkészült az Aquaticum strand.

A varázserdő beruházás a Pallagi úti sétánnyal kapcsolódik az Aquaticum strandhoz: a munkálatok során új térburkolat, különleges élmény- és új közvilágítás készül, és négy villamosátjárót is kialakítanak.

Korábban írtuk

Hozzátette: jövőre szállodaépítéssel, majd az állatkert és a vidámpark felújításával folytatódik a program.

Papp László azt mondta, a beruházások után Közép-Európa egyik legszebb városi parkerdeje lesz a Nagyerdő.

Széles Diána (Fidesz-KDNP), Debrecen turisztikáért is felelős alpolgármestere kiemelte: a turisztika a helyi gazdaságfejlesztés egyik legfontosabb ága, nemcsak a város hírnevét öregbíti, hanem sok embernek, vállalkozásnak ad munkát.

Köszönetet mondott a magyar kormány támogatásáért, kiemelve, hogy így Budapest és a balatoni régió után Kelet-Magyarország is felkerülhetett az ország turisztikai térképére.

Az ágazatot „ma már nem versenyző, hanem együttműködő desztinációk” jellemzik – utalt a Széles Diána Debrecen, Hajdúszoboszló és a Tisza-tó egyre szorosabb turisztikai együttműködésére.