Ahogy arról korábban beszámoltunk (Nemzetközi vörösterror Budapesten, Demokrata, 2023. február 15.), tavaly az 1945. február 11-i budavári kitörés évfordulójához közeli napokban öt brutális támadást követtek el Budapesten általuk jobboldalinak vélt emberek ellen jórészt külföldi terroristák. Védtelen áldozataikat csoportosan, hátulról rohanták meg, ütötték-rúgták, kalapácsokkal, ólmos kesztyűkkel, teleszkópos ólmos bottal, közismert nevén viperával – bántalmazták őket. Csak a gondviselésnek köszönhető, hogy senki nem halt meg.

Hirdetés

A terrorakciókat gondosan megtervezték és begyakorolták, egyetlen szó nélkül bántalmazták áldozataikat, majd az úgynevezett irányító jelzésére pontosan harminc másodperc múlva elfutottak. A nemzetközi kommunista bűnszervezet áldozatai között lengyelek és németek is voltak, nyolcan súlyos sérüléseket szenvedtek.

A jelenlegi eljárásban három kommunista bűnöző ellen folyik a per. A másodrendű vádlott, a német Tobias Edelhoff az előkészítő tárgyaláson beismerte bűneit, így ő első fokon három év fegyházbüntetést kapott, ügyében jövő héten várható jogerős ítélet. A szabadlábon védekező, mindössze rendszeres internetes jelentkezésre kötelezett harmadrendű vádlott, a német Anna Christina Mehwald tagadta a bűncselekményeket, akárcsak az elsőrendű vádlott, a 2017-ben tíz bűntársával együtt a Liga párt egyik utcai standját megtámadó olasz Ilaria Salis. A baloldali propagandamédia által következetesen milánói tanárnőként emlegetett terrorista pénteken állt a Fővárosi Törvényszék dr. Sós József vezette tanácsa elé. Ügyvédje egyébként a baloldali politikusként is ismert, 2019 óta a Fővárosi Vízművek igazgatóságában is helyet foglaló Magyar György. A hallgatóság soraiban Salis mintegy tizenöt olasz elvtársa is jelen volt, ők derűsen végigcsevegték a pénteki tárgyalást, sőt, jóízűen ettek-ittak a tárgyalóteremben, mintha csak kedélyes pikniken lettek volna.

A bizonyítási eljárás során a gazdaréti támadás áldozata, T. Zoltán a bíróság épületének egy másik terméből interneten kapcsolva tett tanúvallomást. Elmondta, hogy tavaly február 10-én munkahelyére tartva a Széll Kálmán téren szállt fel a 139-es buszra, amivel annak gazdagréti végállomásáig utazott. (Mint utólag videofelvételekkel is bizonyítottan kiderült, a merénylők már a buszra felszállva követték áldozatukat.) A Gazdagréti téri postán néhány csekket fizetett be a postán, ahonnan kijőve egy fiatal szőke nő megszólította, azt kérdezve, hogy megy-e Kitörés-emléktúrára. Erre határozott nemmel felelt, hozzátéve, hogy a túra napján is dolgozni fog, és egyébként sem vett még részt rajta. Ezután alig tett néhány lépést, hátulról megtámadták, és agyba-főbe verték. Mint előadta, a földre kerülve hat maszkos arcot látott maga fölött, miközben védekezni próbált. A vallomástétel által érezhetően felzaklatott áldozat azt is elmondta, hogy a fején keletkezett hét repesztett sebet összesen huszonnégy öltéssel varrták össze, és három bordája is eltörött, ami miatt időnként azóta is fájdalmai vannak. Sérülései súlyosságát egyébként Salis védője, Magyar György igyekezett bagatellizálni, a jelen nem lévő harmadrendű vádlott jogi képviselője, Rajmon Balázs pedig hangulatkeltéssel vádolta az ügyészség képviselőit, akik azzal vágtak vissza, hogy a hangulat ott van a támadásról készült videofelvételeken. Ezeket egyébként az olasz szélsőbaloldali aktivistákat leszámítva a tárgyalóterem hallgatósága dermedt csendben nézte végig, így jól hallható volt a Gazdagréti téri CBA üzlet egyik vásárlójának rémült hangja: „verik szét a gyerek fejét, segítsenek!”

Korábban írtuk

A kamerák más helyszíneken is rögzítették a menekülő terroristákat, akik egyike, egy nő még a gazdagréti lakótelepen egy bojtos sapkát vett fel. Ezt a sapkát később a ruházata alapján azonosított Ilaria Salisnál találták meg előállításakor.

A bíróság két másik tanút is meghallgatott, mindketten megerősítették, hogy a támadás jól szervezett volt, a bűnözők egy társuk jelzésére hagyták abba a bántalmazást, majd elfutottak. A két tanú által mondottak abban is egyeztek, hogy határozottan állították: a támadók között nők is voltak.

A felvételek önmagukért beszéltek, miként az említett ominózus bojtos sapka is kétségtelenül alátámasztotta a bolsevik nőszemély bűnösségét. A tárgyalás szeptember 6-án folytatódik, novemberben várható első fokú ítélet – hacsak Salis az egyik olasz kommunista párt listavezetőjeként nem szerez európai parlamenti mandátumot. Jelöltsége immár hivatalos, ezáltal mentelmi jogot szerzett, így, amint arról hivatalosan értesül a bíróság, hamarosan budapesti bűnügyi felügyelete is megszűnhet…