Továbbra is letartóztatásban marad a III. kerületi kenőpénzes bűnügy három gyanúsítottja – Tudta meg a Fővárosi Törvényszéktől a Magyar Nemzet A bíróság ugyanis a napokban július 8-ig hosszabbította meg a letartóztatásukat. A csúszópénzes botrány negyedik gyanúsítottja ugyancsak a nyár közepéig bűnügyi felügyeletben marad.

Hirdetés

Mint ismeretes, március elején négy személyt gyanúsított meg a vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés, minősített vesztegetés és más bűncselekmények miatt eljárást indító Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF). A gyanúsítások az óbudai önkormányzattal kötött fiktív szerződésekről és kenőpénzekről szólnak. A főügyészség később egy ötödik gyanúsítottat is kihallgatott, ő szabadlábon védekezik.

Az eddigi információk alapján arra lehet következtetni, hogy a bűnügy szálai a baloldal fontos háttéremberéhez, P. Gáborhoz és társaihoz vezetnek.

A férfival kapcsolatban fontos megemlíteni azt az Anonymous által közzétett, rejtett kamerával készített felvételt, amin az látszik, hogy P. Gábor és társa egy autóban ülve több millió forint — feltételezhetően — kenőpénzzel számolt el. A felvételeken jól látható, ahogyan az összegeket papírzacskóba tették. Az álarcos alak szerint a III. kerületi önkormányzat megbízásaiból visszaosztott pénzről volt szó.

Az eredeti cikk a Magyar Nemzet oldalán olvasható IDE kattintva.

Korábban írtuk