Forgalomkorlátozások és útlezárások lesznek szombat délután a főváros több pontján a Budapest Pride rendezvénysorozat felvonulásának ideje alatt – tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-t.

Hirdetés

A korlátozások érintik a közösségi közlekedést is. A kisföldalatti a teljes vonalon közlekedik, de több állomást is lezárhatnak: várhatóan délután 3 és este 6 között a szerelvények megállás nélkül haladnak át a Hősök tere és az Opera közötti, majd fél nyolcig a Hősök tere és az Oktogon közötti állomásokon.

A 2-es metró Kossuth Lajos téri megállóját várhatóan délután két órától fél hatig lezárják, a szerelvények csak áthaladnak rajta.

A 2-es villamos és a DH jelzésű nosztalgiavillamos várhatóan délután 2 óra és este 6 között rövidített útvonalon, csak a Közvágóhíd és a Kossuth Lajos tér (Széchenyi rakpart) között közlekedik.

Korábban írtuk

A 4-es és 6-os villamos várhatóan fél öttől 17 óra 10 percig az Oktogonnál nem áll meg. Ugyanakkor előreláthatóan 17 óra 10 perctől 17 óra 50 percig a villamosok két szakaszon, megosztva közlekednek: a dél-budai végállomásuktól a Blaha Lujza térig, a Széll Kálmán tértől pedig az Oktogonig.

Ezen kívül a forgalomkorlátozások számos troli- és autóbuszjáratot is érintenek – közölte a BKK.

MTI