A háromnegyed éve előzetes letartóztatásban lévő szocialista erzsébetvárosi polgármester az ATV Pont 7 című műsorában adott interjút vasárnap este. Hunvald György közölte: „Teljesen bizonyosan állíthatom, hogy nem csináltam olyat, ami miatt itt kellene lennem”.

A VII. kerület első embere szerint ma Magyarországon nem az övé az első olyan ügy, amelyben az ügyészséget „megvezették”, különböző vallomások alapján elítéltek embereket, és csak később derült ki az igazság.

A főügyészség úgy látta, hogy a nyomozás szempontjából sérelmes lehet az interjú, ezért azt nem engedélyezte, a nyomozási bíró azonban nem látta akadályát a beszélgetésnek – mondta az InfoRádiónak a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője.

Fazekas Géza cáfolta a polgármester azon állítását, miszerint az ügyben szereplő ingatlanok értékesítésével kapcsolatban egyetlen alkalommal, februárban hallgatta ki őt az ügyészég. Eddig hétszer hallgatták ki gyanúsítottként, négy alkalommal megtagadta a vallomástételt.

Egy tanácsadói szerződéssel összefüggésben a fűügyészség hűtlen kezelés és okirat hamisítás megalapozott gyanúját közölte Hunvald Györggyel, aki a bűncselekményeket lényegében elismerte – fogalmazott a szóvivő, aki szerint az sem elfogadható, hogy a gyanúsított bizonyítékokat vont kétségbe.

A nyomozás az eljárás nem nyilvános szakasza, éppen ezért a bizonyítékokat a gyanúsított és ügyvédje csak a nyomozás végén, az iratismertetésnél ismerheti meg – hangsúlyozta Fazekas Géza, aki hozzátette: a bizonyítékok mérlegelésének és ütköztetésének nem a sajtón keresztül kell történnie.

A szóvivő kiemelte: számos bizonyíték áll a főügyészség rendelkezésére, és amint egy bűncselekmény gyanúja megalapozottá válik, azt az ügyészség soron kívül közli a gyanúsítottal.

Hunvald György azt is kifogásolta az interjúban, hogy az ügyészség nem adott helyt azoknak a bizonyítási indítványoknak, amelyek ártatlanságát támasztanák alá, és hozzátette: megtévesztették a vádhatóságot, mert ő ártatlan.

Valóban több beadvánnyal élt Hunvald György, közülük többet el is fogadott az ügyészség – cáfolta a polgármestert Fazekas Géza.

(InfoRádió)