Egy nappal az után, hogy a csepeli MSZP-vezetés tudomást szerzett a rendőrkapitány elleni eljárásról, közleményt juttatott el a Csepel.info-hoz a Tóth Mihály polgármestert és Szenteczky János Csepeli Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatót, helyi pártelnököt képviselő ügyvédi iroda. A közleményben az ügyvédi iroda annak a cikknek a törlését követeli, melyben egy szemtanú beszámolója alapján megírtuk, hogy a két politikus többedmagával májusban hogyan találkozott Császár Mihállyal. A lapunk által idézett szemtanú ugyanakkor ismételten kijelentette: volt találkozó, és a saját szemével látta, hogy azon Császár Mihályon kívül valóban ott volt Szenteczky János és Tóth Mihály is.

„A rendelkezésre álló adatok alapján feltételezhető, hogy Császár Mihály a Btk. 318. § (1) bekezdésébe ütköző és a (4) bekezdés a) pontja szerint minősülő csalás bűntettét elkövette azzal, hogy a rendőrség hivatásos állományú tagjaként 2009. május 25. napján piaci ár alatt vásárolta meg a Budapest, XXI. Vénusz u. 27. szám alatti ingatlant, valamint az azt megelőző időszakban jogtalanul szociális alapon bérelte azt az Önkormányzattól.”

Az idézet a Pest Megyei Rendőr-Főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Gazdaságvédelmi osztályának leveléből származik. A levélből kiderül, hogy Császár Mihály esetében a rendőrség hivatásos állományú tagja által megvalósított bűncselekmény elkövetése valószínűsíthető, ezért a bűnügy Fővárosi Ügyészségi Nyomozó Hivatalához való áttételéről határoztak.

További részletek a Csepel.info oldalán olvashatók: http://csepel.info/?p=9429