A Szövetség közelmúltban nyilvánosságra hozott Ifjúsági Vállalkozásfejlesztési Stratégiája kapcsán került sor a beszélgetésre, ahol Tarlós István jelezte: konkrét terv foglalkozik a „szakmailag értékelhető és komoly tudást felhalmozott civil szervezetekkel való együttműködés” megvalósításával, amelynek egyik platformja az ún. Magisztrátus lesz, amelyet megválasztása esetén kezdeményezni fog. Kifejtette, hogy kedvezőbb helyzetbe kell hozni a magyar vállalkozókat és a fiatal vállalkozásokra is még több figyelmet kell fordítani.

Ezen folyamat egyik eszközének a helyi adók átstrukturálását emelte ki, valamint a vállalkozások becsületes adózásra való hajlandóságának növelését említette.

Kiemelt szerepet szán az agglomerációval, illetve az agglomerációs települések vezetőivel folytatott párbeszédre. Szó volt a fővárosi szabályozási terv (FSZKT) felülvizsgálatáról, a bürokratikus működés megszüntetéséről is, mely szervesen kapcsolódik a fenti stratégia gyakorlati megvalósításához. „Nekem az a rend, ha minden a helyén van” – jelentette ki Tarlós István.

A FIVOSZ soron következő rendezvénye a novemberben zajló Fiatal Vállalkozók Hete 2010 lesz, amelyre meghívta főpolgármester-jelölt urat.