A Fradi-egységet legutóbb 2003-ban kellett felállítani, amikor a Debrecen ellen nemcsak egy meccset, hanem ezzel a bajnokságot is elveszítette a Ferencváros.

Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter tegnap közölte: felhívta az országos rendőrfőkapitányt, hogy a helyszínen készült felvételek alapján a lehető leggyorsabban kerítsék elő az elkövetőket. Véleménye szerint rendelkezésre állnak az ehhez szükséges jogszabályok, csak érvényt kell nekik szerezni.

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke erre úgy reagált: ha mégsem alkalmasak, szóljanak nekik, kis idő múlva kormányon lesznek és csinálnak megfelelőt. Az ellenzék vezére egyébként úgy nyilatkozott: nem lehet ordenáré hangulat és kulturálatlanság egy pályán, mert akkor a normális középosztálybeli családok el fognak maradni a mérkőzésekről.

Mesterházy Attila, az MSZP parlamenti frakcióvezetője bejelentette: kezdeményezik, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetséggel együttműködve jöjjön létre egy munkacsoport a futballhuliganizmus visszaszorítására.

A Népszabadság azt írja: a rendőrök szombaton azért nem üldözték a Népliget felé induló randalírozókat, mert nem akarták őrizetlenül hagyni a székházat, értesüléseik szerint ugyanis ennek elfoglalására készültek ferencvárosi szurkolói csoportok.

(hirado.hu/Népszabadság)