Füredi azzal kapcsolatban nyilatkozott, hogy az e heti kétnapos Nemzeti Konzervativizmus (NatCon) konferenciát három brüsszeli polgármester is megpróbálta betiltani, de a rendezvény végül lezajlott.

Hirdetés

Az MCC Brussels csütörtökre összehívta „a média és a szólásszabadság fenntartása mellett elkötelezettek gyűlését”, amelynek célja, hogy nyilatkozatot adjon ki a szólásszabadság védelmében.

Frank Füredi nyilatkozatában kiemelte: a brüsszeli incidens után már senki nem taníthatja Magyarországnak, „hogy hogyan kell viselkedni”, mivel az események rávilágítottak, hogy „Magyarország sokkal szabadabb ország, mint Belgium.”

Hozzátette, hogy a liberális belga szövetségi kormányfő, Alexander de Croo, annak ellenére, hogy „nem szereti a magyar politikát”, kimondta, hogy az országában ilyen jellegű betiltások nem történhetnek meg.

Korábban írtuk

Füredi hozzátette, hogy a konferencia ellehetetlenítésére tett kísérletek tulajdonképpen „nagyon jó reklámot” csináltak a rendezvénynek, a professzor nemcsak Európából, de a tengerentúlról is biztató üzeneteket kapott.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy várhatóan Magyarországot támadni fogják majd a júliustól kezdődő uniós magyar elnökség folyamán.

Frank Füredi aláhúzta: a csütörtöki rendezvény célja az volt, hogy összehozzon olyan embereket, akiknek fontos a szólásszabadság védelme Brüsszelben, „mert ez számukra fontos kérdés, és ezért harcolni fognak érte”.