Fülöp Attila a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Vakok Elemi Rehabilitációs Központjában tett látogatásán közölte: a döntés alapján az országban 11 szolgáltató 22 helyszínen végzi majd a rehabilitációs tevékenységet.

Hirdetés

Emlékeztetett: három éve teremtették meg a szolgáltatás törvényi biztonságát a „tereptapasztalatokat” figyelembe véve, civil szervezetekkel együttműködve. Így azok a látássérültek, akiknek az egészségügy által nyújtott ellátáson túl a mindennapi élethez és munkába álláshoz szüksége van látásrehabilitációra, azt a civil szolgáltatókon keresztül igénybe tudják venni – tette hozzá.

Elmondta, hogy tavaly országszerte ezernél többen éltek a lehetőséggel, több mint 53 ezer órában. A kormány célja, hogy a fogyatékossággal élők értékként jelenjenek meg a társadalomban és munkához jutva teljes életet élhessenek – fogalmazott. Ehhez elengedhetetlen az akadálymentesítést és az érintettek mindennapi életét könnyítő szolgáltatások segítése, fejlesztése – jegyezte meg.

Szalay Ferenc (Fidesz-KDNP), Szolnok polgármestere elmondta: ahogy a kormánynak, úgy a városoknak is kötelességük a fogyatékkal élőkkel együtt gondolkodni. Szolnokon ezt a szándékot számos példa értékű program testesíti meg – tette hozzá.

Korábban írtuk

Kállai Mária (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője kiemelte: a kormány szerteágazó gondoskodási rendszert épített ki Magyarországon, amely a segítségnyújtáson túl közösséget és értéket is teremt.