Két kategóriában hirdette meg a tavasszal nagy sikert aratott Gombold újra! Divat a magyar elnevezésű öltözéktervezési pályázat folytatását a budapesti Design Terminál; a legizgalmasabb ruhákkal és kiegészítőkkel a 2012. március 31-i divatbemutatón találkozhat a közönség.

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) még a magyar EU-elnökség előtt gondolkodott el azon, hogyan lehet a magyar kreativitásnak olyan új teret adni, ahol a fiatalok csatlakozhatnak a már létező tradíciókhoz; ekkor született a döntés, hogy a divat lehet a kitörési pont – idézte fel a KIM kormányzati kommunikációért felelős államtitkára.

Kovács Zoltán kiemelte: a tárca felkérésére a minisztérium háttérintézménye, a Design Terminál Gombold újra! elnevezéssel rendhagyó öltözéktervezési pályázatot írt ki, amelynek eredményeként májusban a több mint négyszáz pályamunka közül kiválasztott 35 pályamű mutatkozott be a Szépművészeti Múzeumban nagy sikerrel megtartott divatbemutatón.

Ács Zoltán, a Design Terminál kreatív igazgatója a Gombold újra 2.0-ról szólva hangsúlyozta: fontos szempont volt, hogy „kiszélesítsék” a pályázatot, így azzal egy pesti belvárosi divattervezőt éppúgy megszólítsanak, mint a kézműves hagyományok ápolóit vidéken.

A kiírást két kategóriában teszik közzé a www.designterminal.hu honlapon. A kortárs öltözék-kollekciótervezési pályázatra a magyar tradíciók által ihletett, de trendkövető és hordható ruhákat, illetve kiegészítőket várnak, míg a design és hagyomány pályázaton neves tervezők formaterveire lehet hagyományos kézműves technikák alkalmával ruhákat és kiegészítőket alkotni.

A legizgalmasabb munkákkal a 2012. március 31-re tervezett nagyszabású budapesti divatshow-n ismerkedhet meg a közönség, majd a szervezők által kiválasztott darabokat a Design Terminál Erzsébet téri épületében meg lehet vásárolni.

(MTI)