Gulyás Gergely újságírói kérdésre a mai Kormányinfón elárulta, nem változott az álláspontja Magyar Péterről 2018 óta.

Hirdetés

Hat évvel ezelőtt, amikor a Miniszterelnökség vezetésére felkérte Orbán Viktor, államtitkárt keresett. Akkor Magyar Péternek elmondta, a feleségét, Varga Juditot kiválóan alkalmasnak tartja a pozícióra, majd később miniszteri pozíció ellátására, őt viszont nem

-emlékezett vissza a Miniszterelnökséget vezető miniszter, hozzátéve Gulyás Gergely úgy fogalmazott, Magyar Péter politikai színrelépését késeltetni igyekezett, nem tartja őt alkalmasnak politikusnak.

Újságírói kérdésre Gulyás Gergely elárulta, nem idézte be tanúként a bíróság Magyar Péter hangfelvételének ügyében. Az ügyészségi iratokkal, illetve hangfelvétellel kapcsoltaban pedig azt is közölte, olyan feltételezés ez, amelyet megalapozatlannak és lehetetlennek tart, így nincs értelme annak a kérdésnek, hogy Polt Péter lemond-e.

Arra a kérdésre, hogy a miniszter tett-e feljelentést vagy indult-e vizsgálat Magyar Péter zsarolása miatt, kijelentette, őt nem zsarolta senki, de nem szereti, ha fenyegetik. Magyar Péter utolsó üzenete, amit küldött neki, a büntetőjogi határt nem lépte át szerinte. Hozzátette, Varga Judit többször beszélt férje fenyegetéseiről, de a feljelentés megtételéről a korábbi igazságügyi miniszter dönthetett volna.

Korábban írtuk

Magyar Péter pártalapításával kapcsolatban a Miniszterelnökséget vezető miniszter kijelentette, „baloldali hülyeség” az, hogy a kormány majd megakadályozza Magyar Pétert bármilyen indulásban.