Gulyás Gergely szerint egy héttel a választások előtt az már biztosra vehető, hogy a Jobbik és a baloldal sem tudja majd megszerezni a voksok nagy részét, mégis minden korábbinál nagyobb a 2018-as országgyűlési választás tétje.

Fotó: képernyőkép, Echo TV


Fotó: képernyőkép, Echo TV

Minden korábbinál nagyobb a 2018-as országgyűlési választás tétje – erről a Fidesz frakcióvezetője beszélt az Echo TV Echo-Mérleg című műsorában. Gulyás Gergely szerint egy héttel a választások előtt az már biztosra vehető, hogy a Jobbik és a baloldal sem tudja majd megszerezni a voksok nagy részét. A politikus azt is mondta, egyetlen célja van az ellenzéknek: megakadályozni, hogy a Fidesz-KDNP szerezze meg a kormányalakításhoz szükséges többséget.

Gulyás Gergely szerint miután koalíciót kötni a Vona Gábor, Gyurcsány Ferenc, Szél Bernadett, Karácsony Gergely által vezetett pártok nem tudnak, ezért ha az ellenzék ígérete valóra válik, akkor káosz, instabilitás lesz Magyarországon.

Ma ez az ellenzék legfőbb ajánlata, mindenki eldöntheti, hogy ebbe a kalandba érdemes-e belevágni – jelentette ki a Fidesz frakcióvezetője.

Gulyás Gergely azzal számol, hogy a Jobbiknak megmarad mind a 106 jelöltje, a baloldalon pedig további visszalépések lesznek egymás javára. Az ellenzéki pártokat elvek nem tartják vissza a koordinációtól, az egyedüli dolog ami visszatartja őket, hogy a szavazóik nem feltétlenül követnék visszalépés esetén az ő iránymutatásukat – véli a politikus.

A frakcióvezető beszélt arról is, hogy az ellenzéki jelöltek a törvény szerint a választás kezdetéig léphetnek vissza, de ez nem a vasárnap reggel 6 órát jelenti, hanem a dél-amerikai választás kezdetére utal. Azaz a NVB jogértelmezése szerint a választás kezdete szombat reggel 11-kor van, addig kell dönteni a visszalépésekről.

Teljes beszélgetés:

(Echo TV)