Hirdetés

A Tanítanék Mozgalomhoz érkező adományokat a Humán Platform Egyesület gyűjti és kezeli, az adományozóktól pedig többek között olyan személyes adatokat kérnek, mint a bankkártyaszám, a kártya lejárati éve és hónapja, valamint a lakcím és az e-mail-elérhetőség.

A mozgalom felhívására fel lehet ajánlani kétezer, ötezer, tízezer vagy egyéb, tetszőleges összeget is, utána kell megadni a bankkártyánk adatait. Az oldalon emellett azt írják, „a Tanítanék azon dolgozik, hogy a tanárok kiállása minél teljesebb és szervezettebb legyen, és mindenkihez eljusson”, majd közlik, hogy a támogatás a Humán Platformon keresztül zajlik.

Mint ismert, a Humán Platform Egyesületet ernyőszervezetként hozták létre 2012-ben a kormány kulturális, oktatási, egészségügyi és szociális politikája elleni álcivil fellépés összehangolására, majd később szinte az összes akkori ellenzéki párt felsorakozott mögé.

Az egyesület emellett ott volt a 2016-os kvótanépszavazáson az érvénytelen szavazásra buzdítók között is. A tagszervezetek között találunk informális szervezeteket ­(például Hallgatói Hálózat, Oktatói Hálózat), hagyományosabb alapon működő kulturális formációkat, nagy szakszervezetet (Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete), szociális szervezeteket.

Megjegyzendő, hogy a szintén Soros Györgyhöz köthető, bevándorlást támogató Migszol is ott tevékenykedett az ernyőszervezetben. Az egykori bevándorláspárti kiállásnak a jutalma is meglett, hiszen a Humán Platform 13 millió forintot kapott a Norvég Alaptól.

A további részletekről IDE KATTINTVA a Magyar Nemzet honlapján olvashatnak.

Korábban írtuk