Hirdetés

Az európai integráció alapvető célja az európai béke megőrzése – jelentette ki Gurmai Zita (MSZP). Szólt arról is, hogy az Európáról szóló vitákban a nemzeti érdeket szem előtt tartva kell részt venni.

Magyarország nem áldozat a jelenlegi békés Európában, ne is tegyen úgy – fogalmazott -, véget kell vetni Európa támadásának. Emlékeztetett a Fidesz 2009-es európai parlamenti választási programjára, amely célul tűzte ki, hogy nem Európát hibáztatja minden problémáért. Megjegyezte ugyanakkor, hogy ez a hozzáállás azóta sem változott.

Egységes uniós fellépést szorgalmazott Oroszországgal szemben, emellett nemzeti közmegegyezést sürgetett.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára szerint a Fidesz-KDNP meghallotta az emberek szavát, az ellenzék azonban a választás óta sem hallja azt, ugyanazokat a mondatokat ismétlik, amelyek közelebb vinnék az országot a háborúhoz. Azt is mondta: a szocialisták mindig valamilyen külföldi birodalmi központ szavát hallották meg, nem a magyar emberekét.

Korábban írtuk

Kijelentette: a választók azért küldték a képviselőket az Országgyűlésbe, hogy az ország soha semmilyen háborúba ne keveredjen bele, semmilyen nyomásnak se engedjen. Magyarország fegyvereket vagy katonákat nem küld Ukrajnába, orvosi segítséget viszont küldött – szögezte le.