Gyalázatos a Jobbik pálfordulása – jelentette ki Morvai Krisztina a Brüsszel – Európa választ című műsorban. A független EP-képviselő Mirkóczki Ádám nyilatkozatára reagált az Echo TV-ben, miután az egy lapinterjúban azt mondta: egy magasabb cél érdekében össze kell fogni az ellenzéki pártoknak, és a Medgyessy-, Gyurcsány- és Bajnai-időszak a demokrácia aranykora volt a jelenlegihez képest. 

Gyalázatosnak tartom, hogy az a Jobbik, amelyik a 2006 ősze kapcsán kialakult elégedetlenség és Gyurcsány-ellenesség talaján erősödött meg, most odáig süllyedt, hogy képes a szemkilövetővel kéz a kézben harcolni az Orbán-rendszer ellen – mondta a képviselő.

Morvai Krisztina szerint nagyon nagy felelőssége van annak, aki úgy rendez tüntetést, hogy annak az „O1G” a jelszava, ezt skandáltatja a fiatalokkal ahelyett, hogy pozitív értékrendet is közvetíthetne a számukra. 

Az ellenzéki szivárványkoalíció tagjai azt vallják, hogy nincs egyéni felelősség az életért, hanem mindenért a kormány a hibás. Nem azt mondják, hogy ha elakadás van valakinek az életében, akkor nézzük meg, hogy hol a probléma; pedig ebben kéne az embereket segíteni, nem abban, hogy hárítsuk át a felelősséget – hangsúlyozta.

Morvai Krisztina az ellenzéki koalícióban nem lát olyan elképzelést, ami a magyar emberek számára vonzó lenne, ezért építik a teljes kampányukat az Orbán-gyűlöletre.

Ez az „érték” tartja össze őket – szögezte le.