Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd, archív
Hirdetés

Hidvéghi Balázs szerint Várhelyi Olivér meghallgatásán nem szakmai vita folyt, hanem egy színtisztán politikai hadjáratot folytattak ellene „a bevándorláspárti erők”.

Az elmúlt hetekben a teljes magyar bevándorláspárti ellenzék mással sincs elfoglalva, mint hogy a magyar nemzeti érdekek ellen áskálódjon Brüsszelben, és megpróbálja megakadályozni a magyar biztosjelölt megválasztását – mondta az EP-képviselő.

Úgy fogalmazott: „Gyurcsány Ferencné, vagy az új SZDSZ-ként viselkedő momentumos képviselők, Donáth Anna és Cseh Katalin, a szocialista Ujhelyi István, vagy a tőlük gyakorlatilag már-már megkülönböztethetetlenné vált Gyöngyösi Márton jobbikos képviselő is közvetlenül a magyar nemzeti érdekek ellen lép fel”. Ezzel pedig már az Európai Bizottság megalakulását veszélyeztetik – hangsúlyozta.

Hidvéghi Balázs szavai szerint a magyar bevándorláspárti ellenzék rendkívül frusztrált, „sorozatban veszíti el a fontos választásokat Magyarországon”, így volt a legutóbbi országgyűlési és EP-választáson is.

„Értem, hogy rendkívül szomorúak, de ez nem jogosítja fel őket arra, hogy a nemzeti érdek ellen áskálódjanak Brüsszelben vagy bármely más fővárosban” – tette hozzá.

Az is látható, hogy folytatódik az a bevándorláspárti, balliberális támadássorozat – többek között az EP-ben -, amely az elmúlt időszakot jellemezte – mondta a fideszes politikus, aki lehangolónak, elszomorítónak nevezte, hogy „a magyar ellenzéki képviselők teljes mértékben beálltak ebbe a táborba, és Brüsszelben a magyar nemzeti érdekeket gyengítik a tevékenységükkel”.

Az EP szóvivőjének közlése szerint az EP-frakciók koordinátorai egyelőre nem tudtak megállapodni a csütörtökön meghallgatott magyar biztosjelölt kinevezésének jóváhagyásáról, ezért Várhelyi Olivér írásbeli pótkérdéseket kap.