Gyárfás már szeptember 25-én, amikor a köztévé hirtelen szerződést bontott vele, jelezte, hogy be fogja perelni az MTV-t, mivel véleménye szerint nem lehet indok a szerződés egyoldalú felbontására, hogy a tévének jobban megérné a Napkelte nélkül. Egyébként amikor Dobos Menyhért, az MTV közéleti igazgatója a Napkelte stúdiójában át akarta adni Gyárfásnak a szerződésbontásról szóló papírokat, éppen meghívott vendég volt a műsorban Bánáti János, aki már akkor is jogi tanácsokkal látta el Gyárfást.

Gyárfás Tamás közel egymilliárd forintos kárról beszélt korábban, így várhatóan körülbelül ekkora összeget kér majd az St. Plusz Kft.

Eközben jogi lépésekre készül a Magyar Televízió is, mivel a menedzsment álláspontja szerint a Napkelte túllépte a szerződésben rögzített maximális reklámidő-mértékét, 19 perc helyett volt, hogy 22 perc hirdetést sugároztak óránként. Gyárfás Tamás erre reagálva csak annyit mondott október végén, hogy szánalmas, ahogy az MTV ügyvezető alelnöke utólag újabb és újabb megalapozatlan ötletekkel rukkol ki, hogy valahogy igazolja jogszerűtlen döntését.

(Index)