A gyászelőadás után a családtagok, barátok, kollégák jelenlétében tartanak csendes megemlékezést, virrasztást az Új Színház nagyszínpadán – értesítette a színház az MTI-t.

Huszár Zsoltot a 41-es villamos gázolta halálra szombat hajnalban Budapesten a Dohány utca és a Károly körút találkozásánál.

A színészre, aki a nyáron ünnepelte 40. születésnapját, honlapján úgy emlékezett az Új Színház, mint akiben „őserő volt”, aki „sohasem fáradt”. „Néha meg lehetett őrülni a makacsságától, de közben ellenállhatatlan szeretet is áradt belőle. És fantasztikus humora volt. (…) Nem végzett színiiskolát – de elszántan képezte magát. Stúdiós növendékei is rajongtak érte, pedig szigorú volt velük – cserébe izgalmas, újszerű vizsgák születtek. Az előttünk álló évadban két főszerep is várta: a Coriolanus címszerepe és a Jadviga párnája férfi főszerepe. Hiányzik. Mindenkinek” – lehetett olvasni a színház honlapján.

Huszár Zsolt 1971. július 12-én született. Első társulata az RS9 Színház volt 1994-ben, majd egyik alapítója lett a Krétakörnek, amellyel 2000-ig dolgozott. 1996-tól a Kecskeméti Katona József Színházban, 1997-től a Debreceni Csokonai Színházban, 2000-től a Tatabányai Jászai Mari Színházban játszott, 2003-tól pedig az Új Színház társulatának tagja volt.

Fontosabb szerepei között megtalálható Cipolla (T. Mann: Márió és a varázsló), Trigorin (Csehov: Sirály), Paul (Cocteau: Rettenetes gyerekek), Pisti (Örkény: Pisti a vérzivatarban), Jago (Shakespeare: Othello), Latinovits (Eszterházy-Hajnóczy-Latinovits: A röpülés boldogsága). Szerepelt többek között a Szabadság, szerelem és az Intim fejlövés című filmekben is.

Az Új Színházban játszott szerepei között volt között Demetrius (Shakespeare: Szentivánéji álom), Marat (Weiss: Marat/Sade) és Romeó (Shakespeare: Romeo és Júlia). Láthatta a közönség John Steinbeck Édentől keletre című regényének színpadi adaptációjában is, ugyanabban a szerepben, amelyet az 1955-ös klasszikus filmváltozatban a fiatalon elhunyt mozilegenda, James Dean játszott.

Huszár Zsolt legutolsó előadása a Zsámbéki Színházi Bázison a Caligula helytartója volt.

(MTI)