Mint ismeretes, a térítésmentes gyermekhospice szolgáltatás Angliából ered, a világ első gyermekhospice háza, a Helen House 1982-ben fogadta első betegét. A megnyitása óta már 44 gyermekhospice ház látja el az angliai gyógyíthatatlan beteg gyermekeket, és nyújt számukra és családjaik részére magas színvonalú szolgáltatást.

A gyermekhospice célja, hogy a gyógyíthatatlan beteg gyermekek és családjaik életét a lehető legszebbé, fájdalom mentesebbé tegye, filozófiája, hogy a gyógyíthatatlan betegek és szüleik vidám és barátságos környezetben pihenhetnek meg, kapnak menedéket és támogatást, hogy ne legyenek egyedül betegségükkel.

Hazánkban – hasonlóan az európai adatokhoz – hozzávetőleg 2000 család gondoz gyógyíthatatlan beteg gyermeket.

A megnyitóünnepség házigazdája Galambos László informatikai vállalkozó, aki a törökbálinti gyermekhospice házat adományozta a Szemem Fénye Alapítvány számára. A rendezvényen ünnepi köszöntőt mond a gyermekhospice ház védnöke – Dr. Selmeczi Gabriella Országgyűlési képviselő Asszony, valamint gondolatait megosztja Szenczy Sándor – a Baptista Szeretetszolgálat elnöke is.

Az Egészségügyi kabinet nevében Dr. Beneda Attila kabinetfőnök, míg a törökbálinti polgármester – Turai István – a város nevében köszönti a meghívottakat.