Fotó: Dr. Kovács Zoltán, Facebook
Hirdetés

Gyopáros Alpár a Radó-kastély felújítása alkalmából tartott rendezvényen elmondta: az épület a Magyar falu programnak köszönhetően újulhatott meg.

Településképi szempontból is fontos, hogy megszépült a kastély, amely a falu közösségi épülete – tette hozzá.

A kormánybiztos megemlítette, hogy több mint 45 milliárd forintot fordítottak a Magyar falu programból Veszprém vármegye településeire, ebből a Radó-kastély felújítása mintegy 52 millió forintba került.

Kovács Zoltán, a térség fideszes országgyűlési képviselője sikeresnek nevezte a Magyar falu programot, hangsúlyozva, hogy a polgármesterek bevonásával hirdettek meg 2018-ban.

Korábban írtuk

A program 2800 települést érint – mondta.

Kiemelte, hogy a kemeneshőgyészi beruházás révén a településnek művelődési háza lehet, mely korábban nem volt.

Kovács Tamás, Kemeneshőgyész független polgármestere arról beszélt, hogy a község csupán pályázati forrásból képes fejlesztéseket megvalósítani. Beszámolt arról, hogy 14 nyertes pályázata volt a településnek, 155 millió forintot nyertek.

Felidézte: a Radó-kastély már az 1764-es térképen is szerepelt, a jelenlegi arculatát a 19. század végén, a 20. század elején nyerte el, sokáig a falu iskolájaként működött. A beruházással az épület homlokzata, rendezvényterme, elektromos hálózata és nyílászárói újultak meg – ismertette a polgármester.