– Miért döntöttek úgy, hogy adományt gyűjtenek a károsultaknak?

– Az említett családok akkor mentek tönkre, amikor a Bajnai Gordon vezette Wallis Rt. többségi tulajdonosa lett a Hajdú-Bét Rt. baromfi feldolgozó-üzemnek és két év alatt csődbe vitte a vállalatot. A cég ugyanis felvásárolta a tenyésztők libáit, el is vitték a baromfi t, de azóta sem fi zettek értük. Összesen ötszáznegyven család ment tönkre, kilencen öngyilkosok lettek és többen szívrohamban haltak meg a történtek következtében. Ezeket a tragikus sorsú családokat szeretnénk támogatni a jótékonysági alapon összegyűjtött pénzzel. Eddig háromszázezer forintot sikerült összegyűjtenie az alapítványnak, amelyet azonnal folyósítottunk az arra rászorulóknak százezer forintonként.

– Hány olyan család van, amelyik részesül az adományból?

– Annyi károsultat szeretnénk támogatni, amennyit csak lehet, és addig gyűjtünk, amíg van, aki segítene ezeken a családokon. Bajnai Gordon ötmilliárd forinttal tartozik ezeknek a tenyésztőknek. Közülük többen banki kölcsönt is felvettek a biztos üzlet reményében, de a haszon elmaradt, még a befektetett összeg sem térült meg és most még a részleteket is törleszthetik.

– Mennyi pénzt szeretnének összegyűjteni?

– Amennyit csak lehet. A legtöbb felajánlás szerény jövedelmű emberektől érkezik, nem pedig milliomosoktól. Ez az akció olyan szempontból is hasznos, hogy talán egy kicsit növeli az emberek egymás iránti szolidaritását. Az olyanokét persze nem, mint amilyen Bajnai Gordon, akinek 100 000 forint valószínűleg aprópénz.

Forró Lilla

Az Október 23. Bizottság Alapítvány számlaszáma, ahová a támogatást várják:

MKB 10300002-10322788-49020017