Gyurcsány Ferenc kormányfő édesapja több alkalommal is ült börtönben lopásért – ezt támasztják alá azok a dokumentumok, amelyeket a Magyarok Világszövetsége juttatott el tegnap a Magyar Nemzethez.

Az iratok tanúsága szerint idősebb Gyurcsány Ferencet 1979. november 19-én a Pápai Járásbíróság mint különös visszaesőt egyrendbeli lopásért és egyrendbeli kisebb értékre elkövetett lopásért 11 hónapi szabadságvesztésre ítélte, és két évre eltiltotta a közügyektől.

A dokumentumból azonban az is kiderül, hogy a miniszterelnök apjának nem ez volt az első találkozása az igazságszolgáltatással: „(…) többször volt büntetve, utoljára a Pesti Központi Kerületi Bíróság az 1977. november 21-én jogerőre emelkedett összbüntetési ítéletével lopás bűntette és más bűncselekmények miatt egy év és három hónapi szabadságvesztésre ítélte, és a büntetésből 1978. augusztus 13-án szabadult”.

Az 1979. november 19-én hozott ítélet kitért arra is, a vádlott rendszeresen és nagymértékben fogyasztott szeszes italt, ezért alkoholistának volt tekinthető. „Gyurcsány Ferenc vádlott teljes egészében beismerte a terhére rótt cselekmények elkövetését, és azokat ittasságával magyarázta” – állt az ítéletben, és emiatt a szabadságvesztés ideje alatt el is rendelték a kormányfő apjának kényszergyógyítását.

(Magyar Nemzet)